ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Защитникът на Черноморец Пламен Димов е все по-близо до трансфер на в “Левски”, научи БЛИЦ. “Сините” водят преговори за двама бранители на бургазлии – Георги Терзиев и Пламен Димов. “Акулите” обаче правят всичко възможно да задържат първия и да засилят към столицата сина на Диян Петков.

Показателно за това е цената, която Черноморец е обявил за викания и в националния отбор Терзиев – 800 000 евро. Това е минималната освобождаваща клауза в договора му и ръководството на тима от Бургас е категорично, че няма да свали и стотинка от нея.

Преговорите за Димов обаче вървят далеч по-лесно. Неговата освобождаваща клауза е 250 000 евро, а в момента сумата, която двата клуба коментират, е свалена на 200 000 евро. От Черноморец са готови да направят отстъпка от още 100 000 евро при условие, че получат 50 % от евентуален следващ негов трансфер.

Всъщност един от основните двигатели за преминаването на Димов на “Герена” е именно Диян Петков, който работи като скаут в Черноморец. Той използва всяка възможност да намекне на шефовете си, че не е колегиално да спират развитието на сина му. Именно заради него ръководството на “акулите” е далеч по-гъвкаво в разговорите с “Левски”, отколкото в случая с Георги Терзиев.

Другата причина е, че Терзиев вече влезе в полезрението на няколко отбора от чужбина и от Бургас са убедени, че до една-две години ще могат да го продадат на запад.