Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20 години загуби от връстниците си от Сърбия в първата от две контроли между тимовете. Тя се състоя в спа курорта Върначка баня, а домакините спечелиха с резултат 70:48 точки. Националите стояха добре само през първата част, а оттам нататък сърбите доминираха, особено в подкошието. За отбелязване, но не и за оправдание, е и голямата жега в зала „Владе Дивац”, както и фактът, че българите пътуваха в деня на мача. Днес от 15.00 часа българско време двата тима се срещат отново.

Мачът тръгна добре за нашите, което за малко повече от минута поведоха със 7:2. Постепенно сърбите се доближиха, а с тройка на Немяна Безбрадица и поведоха. Двата тима си размениха нови успешни стрелби зад линията, а в края на първата част домакините взеха аванс. Те започнаха отлично втората и направиха серия от 17:2 в първите шест минути и дръпнаха с 16 точки. Все пак българите се доближиха до 11, а дори пропуснаха шансове да намалят, като все пак на почивката изоставането им бе 12 точки. В началото на второто полувреме разликата се запази за кратко, но в един момент сърбите направиха серия от 8:0 и поведоха с 22 точки. До края домакините поддържаха преднината си и така стигнаха до категоричен успех, пише bgbasket.com.

За България Димитър Димитров завърши с 16 точки, а Алекс Симеонов добави 10. Като цяло обаче българите отстъпиха серизно в борбата, като общо за мача имаха овладени 15 топки в защита, а съперника 16 в нападение. Цялостно пък разликата бе много сериозна - 53 към 26.