Пилотът на Браун GP Дженсън Бътън спечели Гран При на Малайзия, което е втори пореден негов успех от началото на сезона. Днешната надпревара на пистата "Сепанг" продължи само 32 обиколки и бе прекратено заради проливен дъжд. Близо час стюардите и пилотите умуваха дали състезанието да бъде подновено, но в крайна сметка това не се случи.

Преди прекратяването на надпреварата лидер на колоната бе Дженсън Бътън, въпреки четирите си спирания в бокса за 30 обиколки. Втори се движеше Тимо Глок с Тойота, който бе влизал три пъти в питстопа. На третата позиция бе Ник Хайдфелд (БМВ Заубер) само с едно спиране.

В зоната на точките останаха още Ярно Трули (Тойота), Рубенс Барикело (Браун GP), Люис Хамилтън (Макларън Мерцедес), Нико Розберг (Уилямс) и Марк Уебър (Ред Бул).

Пилотите и отборите получиха по половин точки, след като според правилата не е измината 75% от състезателната дистанция.

Преди прекратяването на Гран При на Малайзия от надпреварата бяха отпаднали Роберт Кубица, който не успя да потегли. Пилотът на БМВ Заубер остана неподвижен на старта заради проблем с двигателя, който още в загряващата обиколка бръмчеше доста странно. Аут са още и Хейки Ковалайнен с Макларън Мерцедес, отпаднал в първата обиколка, както и Джанкарло Фисикела (Форс Индия), излетял от трасето, както и Себастиан Буеми (Торо Росо) и Себастиан Фетел (Ред Бул)./БЛИЦ

Времената на пилотите от Гран При на Малайзия:

1 Дженсън Бътън Brawn Racing 2:06.937
2 Ник Хайдфелд BMW Sauber +22.7
3 Тимо Глок Toyota +23.5
4 Ярно Трули Toyota +46.1
5 Рубенс Барикело Brawn Racing +47.3
6 Марк Уебър Red Bull Racing +52.3
7 Люис Хамилтън McLaren Mercedes +60.7
8 Нико Розберг Williams F1 +71.5
9 Фелипе Маса Ferrari +76.9
10 Себастиен Бурде Toro Rosso
11 Фернандо Алонсо ING Renault
12 Казуки Накаджима Williams F1
13 Нелсън Пикет - младши ING Renault
14 Кими Райконен Ferrari
15 Себастиан Фетел Red Bull Racing
16 Себастиен Буеми Toro Rosso
17 Адриан Сутил Force India
18 Джанкарло Фисикела Force India