Гриша Ганчев е човекът, който е наредил на главния мениджър на Литекс Стойчо Стоилов да извади играчите и да прекрати мача с „Левски”. Това твърдят източници, близки до тима от Ловеч.

„Оранжевите” имаха преднина от един гол срещу „Левски” в дербито на 20-ия кръг на „А” група, когато в 45-ата минута Стоилов нахлу на терена и им нареди да се приберат в съблекалнята. Гневът на шефа бе заради съдията Георги Йорданов, който изгони двама футболисти на Литекс и отсъди дузпа за „Левски”. До прекратяването резултатът бе 1:0 в полза на „оранжевите”.

Самият Стоилов призна, че Бьорн Марс Йонсен и Рафаел Перес правилно са били изгонени, но това е трябвало да се случи и с двама от „Левски”. Той посочи това като причина за изваждането на тима. Източници разкриват, че Гриша Ганчев е позвънил мигновено на Стоилов и му наредил да предприеме конкретните действия. "Вади веднага отбора!", заповядал бизнесменът на своя подчинен.

За това говори и ситуацията след отсъдената дузпа. Първоначално играчите на тима се наредиха около наказателното поле в очакване на Прохазка да изпълни наказателния удар, а протестите започнаха да стихват. Литекс дори направи смяна, а играта всеки момент щеше да бъде подновена. Точно преди пълното затишие Стоилов нахлу на терена и даде нарежданията си, които са му продиктувани от Гриша Ганчев.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016