Мачът "Левски" - Литекс от 20-ия кръг на "А" група не завърши. Гостите от Ловеч се вбесиха на съдийството на Георги Йорданов и не пожелаха да продължат участие на "Герена", въпреки че водеха в резултата след гол на Данило Асприля.

Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов нахлу на терена и призова футболистите да напускат игрището. Треньорът Люпко Петрович беше против това действие, но нямаше какво да направи.

Гостите взеха крайното решението, след като Георги Йорданов изгони втори техен играч с червен картон - Рафале Перес, гарнирано с дузпа за "Левски". Ситуацията се разигра в добавеното време на първото полувреме. Перес изблъска Мигел Бедоя, който падна в наказателното поле на гостите. защитникът на "оранжевите" реагира след фаул на испанеца срещу вратаря Винисиус Баривиейра. Реферът даде 11-метров наказателен удар за "сините" за повалянето на Бедоя, което изкара ловчанлии извън кожата им.

Така дербито беше скандално прекратено. След това Сектор "Б" празнуваше, тъй като "сините" ще получат служебна победа и ще останат с равни точки с лидера Лудогорец - по 38.





"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016