Страхотен скандал се разразил на двубоя в Ловеч между Литекс и ЦСКА (1:0). В средата на първото полувреме при фаул в полза на “червените” всички от резервната скамейка на домакините скочили и поискали нарушение в тяхна полза. Тогава главният съдия на двубоя Станислав Тодоров се приближил до скамейката на Литекс и на висок тон казал на Станимир Стоилов: “Седни си, спокойно, недей да викаш, ще дойде ситуация."

Тази реплика била чута от почти всички в сектор “А” и ложата и породила доста съмнения.

“Това са думи на главния съдия към нашия национален селекционер. Какво означава тази реплика. След това реферът даде червен картон на наш играч, а в края на двубоя ни отмени и гол. Какво повече да коментираме”, заявиха хора от щаба на ЦСКА, които подозират, че въпросната ситуация, спомената от рефера, е именно отмененото попадение.

Именно заради тази реплика и отсъжданията на рефера феновете на “червените” са нахлули на пистата и терена. Техните действия обаче със сигурност ще донесат тежко наказание на отбора, който ще трябва да играе следващите си няколко мача неутрален терен. Един от изпълнителните директори на “червените” Пенко Пенков призна, че отборът е пред сериозна санкция.

„Това, което се случи с феновете, е недопустимо. Те трябва да подкрепят отбора само положително. Аз също съм фен, но никога не съм предполагал, че могат да направят подобно нещо. Полицията не си свърши работата, след като допусна гостуващата агитка да нахлуе на терена, но тези фенове трябва да обърнат внимание на възпитанието си. Сериозно наказание грози клуба”, каза Пенко Пенков.

Привържениците на ЦСКА обаче заявиха, че са били провокирани, тъй като през цялото време пред техния сектор не е имало нито един полицай, а през първото полувреме част от привържениците дори си ритали топка зад вратата. След края на двубоя един от феновете бе облян целия в кръв и бе превързан от лекаря на ЦСКА. Част от привържениците заявиха, че са били бити извън стадиона, като има и 25 задържани – един преди мача, двама за нахлуване на терена и 22-ма след края на срещата./БЛИЦ