Левски е шампион на България за 26-и път! След уникална драма "сините" стигнаха до титлата, завършвайки 1:1 с Миньор (Перник) на "Герена". По този начин Левски събра 68 точки, а в същото време ЦСКА падна с 0:1 от Литекс в Ловеч и остана с 65 точки в актива си. Кръг преди края на първенството "сините" водят с 3 точки на вечния си съперник и са сигурен шампион. На 13 юни предстои протоколен мач на Емил Велев и футболистите му срещу Пирин (Бл).

В 50-ата минута на "Герена" бяха шокирани, тъй като Костадин Хазуров откри за гостите и по този начин отдалечи Левски от титлата. В 75-ата минута обаче Владимир Гаджев се изяви като спасител, вкарвайки изравнително попадение за крайното 1:1, което се оказа достатъчно за "сините" да триумфират с титлата за 26-и път. Награждаване обаче на "Герена" нямаше. Ръководството на Левски моментално се е свързало с колегите си от Пирин, за да ги помоли протоколната среща между двата тима на 13 юни да се проведе на националния стадион "Васил Левски", където "сините" желаят да бъдат наградени с 26-ата си титла.

ЦСКА не успя да се възползва от равенството на Левски и загуби в Ловеч с 0:1. Единственото попадение за "оранжевите" бе дело на Дока Мадурейра в 46-ата минута. В края на двубоя настъпи истинска драма, след като бе отменен гол на "червените" за засада на Иван Иванов. Секунди преди това феновете на ЦСКА нахлуха на пистата, а част от тях дори влязоха на терена и бяха спрени от полицията.

Стълкновението между привърженици и органи на реда продължи няколко минути и един фен на ЦСКА бе облян целия в кръв. След подновяването на двубоя страничния съдия Иван Вълчев маркира засада на Ивелин Попов, а треньорът на Литекс Станимир Стоилов го бутна, след което главният рефер го изгони с червен картон. Очаква се след поредните изцепки от страна на феновете на ЦСКА клубът да отнесе тежко наказание. /БЛИЦ

ЛЕВСКИ - МИНЬОР 1:1
0:1 Костадин Хазуров (50), 1:1 Владимир Гаджев (74)

ЛИТЕКС - ЦСКА 1:0
1:0 Дока Мадурейра (46)