Ръководството на ЦСКА излезе с официална позиция относно случая с Иван Иванов. Както е известно, бранителят отказа да се яви на лагер сбор за младежкия национален отбор за мачовете с Казахстан и Швеция с обяснението, че няма нужната мотивация за тези двубои и няма да бъде от полза на отбора. От БФС заявиха след това, че могат да накажат защитника, тъй като е трябвало поне да се яви на сбора.

Ето какво пише в официалния сайт на ЦСКА по случая с Иван Иванов:

"С интерес слушаме как ръководни фигури в българския футбол искат да налагат санкции на нашия защитник Иван Иванов. Вероятно искат да получат премията му за победата над Динамо (Москва), за да оправят тревата на националния стадион. Или може би ще пожелаят ЦСКА да превежда заплатата му във футболния съюз. Няма да стане нито едното, нито другото.

ЦСКА застава твърдо зад Иван Иванов, който с изявите си на терена показа, че е един от най-класните играчи в българското първенство. Въпреки това получи незаслужено отношение в националния отбор и ние подкрепяме неговото решение да не играе в младежкия тим.

Подчертаваме, че това не е отказ от България, а правило, наложено от националния селекционер Станимир Стоилов. Лично той обяви, че когато един футболист е стигнал до първия отбор на България, няма право да бъде викан при младежите, защото му се спира развитието. Приемаме, че националният селекционер е прав и пример е Николай Михайлов. За справка ще припомним, че Иван Иванов игра за България още преди г-н Стоилов да бъде назначен за национален селекционер. В този случай очевидно той потъпква собствените си принципи.

Ако някой ден Иван Иванов бъде поканен да играе в първия отбор на България, с радост ще се отзове и ще защитава родината, както го е правил и преди. Дотогава той има много важни мачове за ЦСКА в Лига Европа и “А” група."/БЛИЦ