Спортно-техническият директор на националните отбори Наско Сираков даде пресконференция преди днешната тренировка на "трикольорите" на "Герена". Той заяви, че всички повикани футболисти осъзнават важността на предстоящия в събота сблъсък с Черна гора.

"Настроението преди мача е добро. Дано да е така и след срещата в събота. Мисля че всички футболисти са изпълнени с желание да се представят по възможно най-добрия начин. Аз не се притеснявам за този мач, не знам как е при тях.

"Всички осъзнават важността на двубоя с Черна гора. Искам публиката, която дойде в събота на "Васил Левски" да гледа атакуващ футбол. Затова ще инструктирам момчетата да покажат атрактивна игра и да нападаме от самото начало. Само победа ни устройва", заяви Сираков.

"Прекалено много се преекспонира темата със стадиона. Насочваме вниманието не където трябва. Мен ме интересуват чисто футболните въпроси и отборът да се подготви максимално добре за този мач. Имам уверение от шефа на стадиона, че теренът ще бъде приведен в максимално добър вид. Утре ще имаме възможност да проведем тренировка там. Мисля, че теренът не трябва да ни вълнува толкова", каза още шефът на националните отбори, който се закани на Иван Иванов.

"Вече съм разговарял с президента на футболния съюз. Ще бъдете уведомени и медиите. Случаят с Иван Иванов няма да остане без последствия. При всички положения състезателят трябва да се яви на лагер-сбора. Оттам нататък какво ще си реши ръководството е друг въпрос. В момента и аз не искам да повишавам напрежението около младежкия национален отбор, защото и те утре могат да изпуснат последния влак. Още веднъж казвам, че това не е поведение на един професионален футболист", каза Наско Сираков. /БЛИЦ