Разразилата се дискусия около мачовете на ЦСКА и Левски в Лига Европа стигна връхната си точка. Както винаги вярна на своите читатели, агенция БЛИЦ предлага окончателното решение по въпроса.

Двубоите от груповата фаза на Лига Европа на ЦСКА и Левски няма да се предават по цифровия канал ТВ+ към Булсатком, каквато информация се появи вчера.

“Не знам защо се разрази подобна дискусия и се направи скандал. Искам да подчертая дебело следното, БНТ 1 и Ринг ТВ държат правата върху срещите от Лига Европа. Ние нямаме права за този турнир. Предавахме двубои от предварителните кръгове, но в групите няма да даваме нищо”, каза шефът на отдел Спорт в ТВ+ Здравко Танев.

На въпрос, има ли преговори за купуване на правата за част от мачовете на “червени” и “сини” в груповата фаза, той допълни: “Не, няма такива неща. Нито съм чул БНТ 1 и Ринг ТВ да се отказват да предават мачовете, нито сме стартирали подобни преговори.”

Така на 16 септември БНТ 1 ще предава домакинството на Левски срещу белгийския Гент, а Про БГ ще излъчи гостуването на ЦСКА в Турция на Бешикташ. По всяка вероятност Националната телевизия ще дава домакинствата на двата ни гранда, а по Про БГ ще вървят гостуванията.

“Стараем се да предаваме максимално спорт по нашата телевизия. Наясно сме, че аудиторията ни е нищожна в сравнение с тази на Националната телевизия и доста хора не успяха да видят Англия – България. За това обаче няма как да бъдем винени”, завърши Танев./БЛИЦ