Легендата на Локомотив (Пд) Христо Бонев продължи словесната престрелка с Йордан Лечков. Зума коментира представянето на националния ни отбор.

“На всеки човек, който обича футбола, темата за национален отбор не му е безразлична. Разбирам какво е мнението на много хора в България, но аз като човек, който е бил в тази обстановка, мисля, че след две загуби е най-лесно да се критикува. Ако някой от БФС ми поиска мнението, ще си го кажа честно и откровено. Дотогава обаче ще се въздържа, защото това е все едно да вадиш нож на умряло куче”, започна Бонев.

“Мисля, че вицепремиерът и вътрешен министър на България, провеждайки операция „Наглите”, пропусна един нагъл човек като Лечков. Последните участия на България на големи първенства са през 1998 и 2004 година. По това време при ръководството на Славков и Вуцов в касата на БФС влизаха много милиони евро. Благодарение на хора като Лечков сега, както самият той каза, касата е празна”, продължи легендарният нападател на Локо и България.

“През 1998 година, когато се готвехме за Световното, с Иван Славков отидохме да говорим с Джон Тошак, който беше треньор на Лечков в Бешикташ. Искахме да го помолим да пуска Данчо в игра, за да влезе във форма за финалите. Тошак ни посрещна с думите: „Взимайте си го, не искам да го виждам!” По-късно в Пловдив един наш общ познат ме попита защо Лечков не е в националния отбор. Казах му, че не играе никъде и затова не го взимам. Приятелят на Данчо отвърна, че тренирал на малки вратички в хотела му и затова трябвало да бъде в отбора. Оттам се започна”, заяви още Бонев.

“Ако Боби Михайлов иска да направи нещо, първият човек, който трябва да махне е Лечков. Той създаде интригите в националния. Той първи започна да говори, че този отбор няма потенциал. Аз и вие журналистите, които сме далеч от отбора, можем да го правим, но когато такива думи излизат от устата на първия вицепрезидент на БФС това е пагубно за българския футбол. Неслучайно Митко Бербатов напусна отбора. Още много хора ще напуснат, ако Лечков остане във футболния съюз. Боби Михайлов трябва да си направи много добре сметката”, завърши емоционално Христо Бонев./БЛИЦ