Треньорът на Берое Александър Томаш прие спокойно недоволството на феновете след загубата с 1:2 от Славия в последния мач от 13-ия кръг в efbet Лига и призивите за оставка. Според него най-големият проблем на тима и лесното допускане на голове.

„В България е така – от „осанна” до „разпни го” е много тънка разликата. Причините са много, че не успяхме да изглеждаме така, както искахме. Допуснахме 2 удара към нашата врата, от които паднаха двата им гола. Имаха и 3 корнера Славия. И ние не отправихме кой знае колко изстрели. Най-големият проблем е, че много лесно допускаме голове. Видях скованост у някои играчи, която не ми хареса”, коментира Александър Томаш след срещата.

„Трябва да извадим тези футболисти от зоната им на комфорт. Може би някои трябва да си тръгнат още днес. Аз не искам живуркане. Не ми харесва да живуркаме. Двамата ни крайни защитници не бяха толкова активни, но нормално – те за първи път играят с нас. Най-голямата причина за загубата е у нас. Днес си го позволявам пак – безобразни бяха хората, които ръководеха мача. Три минути продължение… Това не бива да ни оправдава. Има много футболисти в зоната си на комфорт в Берое, това трябва да го променим веднага", продължи наставникът на старозагорци.

„Аз разсъждавам по много по-различен начин. Аз съм спокоен. Най-важното е сърцето. Сърцето е много важно нещо. Най тъмно кога е? Много лесно можем да се оправдаваме – болни, контузени. Днес Душан игра с проблем. Аз винаги съм човек, който търси причината в себе си. Знам колко работим, знам колко искам, знам екипът ми как работи. Въпросът е кога ще дойдат резултатите. Да, тази продукция днес не ми хареса днес, както и мача срещу Царско село. И в другите си мачове бяхме водещият отбор. Защо не победихме? Заради много хора в зоната на комфорт. Всеки треньор, когато е назначен, той е и готов да си тръгне. Аз работя със сърце и душа за Берое, но съм готов да си тръгна. Има хора, които да го направят. Въпросът е в други неща – като манталитет… От много време ги говоря тези работи, ще видим”, завърши Томаш в отговор на феновете, които поискаха оставката му.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020