Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Tодор Батков определи като провокация издигнатите плакати със свастики по време на шампионатната среща с Литекс в Ловеч, която "сините" спечелиха с 2:1. Адвокатът съзря опит от страна на група хора да отблъснат евентуалния бъдещ спонсор на клуба от "Герена" - "Газпром". Пред камерата на БЛИЦ TV Батков заяви, че нацистките свастики дори са стигнали до президента на руския гигант.

"Това е провокация. И със Сараево беше същото, безумие", заяви недоволният Батков по повод изцепката на "сини" ултраси в Ловеч, която донесе на клуба глоба от 37 500 лева.

Както е известно, БЛИЦ ТV разпространи скандални кадри, които разбуниха духовете не само в България, а и извън пределите на страната ни. Клипчето от агитката на "сините" в Ловеч обиколи Европа, та и останалия свят. Фенове на “Левски” издигнаха плакат с поздрав за рождения ден на Адолф Хитлер и добавиха: “Той беше прав”.

"При всички положения ще търсим отговорност. Изяснили сме имената, дали сме ги на полицията. Нека да си носят отгоровност по закона. В България има закони, пропагандата на нацистки символи и т.н. Друг е въпросът защо нямаше санкция на Ловеч. И те честитиха рождения ден, всички разбраха за какво става дума. Призовавам феновете да са коректни", каза Батков пред камерата на БЛИЦ TV след реванша с Локо (Сф) в "Надежда", завършил 0:0. "Левски" елиминира "железничарите" и се класира на финала за Купата на България, след като победи с 3:1 в първата среща.

"Нещата са много напечени и финансово носим санкции, кому е нужно да се случва това. Въпреки че имахме проблеми и първия полусезон, 4 години не сме постигнали нищо, а сега се борим и на двата фронта. Нека феновете да подкрепят отбора без глупави изяви", продължи Батков.

"Искам да ви кажа, че някой услужливо бе изпратил снимки със свастиките в нашата агитка на президента на "Газпром" (б.р. - Алексей Милер). Това просто е безобразие, провокация. Знаете, че на руснаците пречупените кръстове изобщо не им се харесват. И сега му идва тази снимка по случай 9 май (б.р. - датата е празник в Русия и някои бивши части на СССР - Ден на победата над Нацистка Германия)", коментира още възмутеният Батков.