Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Дисциплинарната комисия към БФС взе решение по казуса с издигнатите свастики и фашистки символи в агитката на "Левски" при гостуването в Ловеч, което "сините" спечелиха с 2:1 в събота. Както е известно, БЛИЦ ТV разпространи скандални кадри, които разбуниха духовете не само в България, а и извън пределите на страната ни. Клипчето от агитката на "сините" в Ловеч обиколи Европа, та и останалия свят. Фенове на “Левски” издигнаха плакат с поздрав за рождения ден на Адолф Хитлер и добавиха: “Той беше прав”.

Заради изцепката на част от феновете си, клубът от "Герена" си изпати, като сега ще трябва да плаща сериозна сума глоба. От Дисциплинарната комисия обявиха, че на "сините" е наложена санкция в размер на 37 500 лева.

Както и се очакваше - вечното дерби "Левски" - ЦСКА в събота от 16:00 часа ще се играе пред публика. Имаше слухове, че Дисципът може да наложи още по-сурова санкция на "сините" и да ги лиши от домакинство, което обаче не се случи.

Решението на Дисципа по случая:

За издигнати свастики от привърженици на ПФК ”Левски”, на основание чл.37, ал.4, във връзка с ал.2 - ДК наказва ПФК ”Левски” с имуществена санкция в размер на 37 500 лева. ДК изказва увереност, че съответните компетентни органи ще вземат мерки и извършителите ще бъдат наказани със цялата строгост на закона - забрана за достъп до района на стадиона най-малко две години.