Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Председателят на Дисциплинарната комисия към БФС Юри Кучев обясни защо и дали изобщо е имало вариант "Левски" да бъде лишен от домакинство заради издигнатите свастики и фашистки символи в агитката на "сините" при гостуването в Ловеч. Ако се беше стигнало до строгата санкция, вечното дерби с ЦСКА в събота щеше да се играе без публика. Кучев информира, че на "Левски" се налага 37 500 лева глоба, което е минималното.

"Всички решения, които сме взели са на база доклада на делегата Стоян Велчев. Заради вдигнати свастики на ПФК "Левски" се налага глоба в размер на 37 500 лева, минималната такава, фиксирана в Дисциплинарния правилник. Установени и предадени са лицата, които са вдигнали въпросния транспарант в Ловеч, като от компетентните органи зависи дали ще им бъде наложена санкция по ал.6 – лишаване от достъп до футболни срещи в срок за 2 години", каза Юри Кучев.

"Никога не е стоял на дневен ред вариантът за мач при закрити врата. Дотам се стига само при констатирано тежко нарушение", заяви Кучев.

Според него тази санкция се налага при тежки нарушения, които в чл.27, ал.12 от Дисциплинарния правелник са както следва: (Под точка "А") - спира се среща, прави се звуков призив за сваляне на свастиките, (Под точка "Б") - проявите продължават, съдията може да спре мача за 5-10 минути и ще бъде отправен нов призив и (Под точка "В") съдията може да прекрати срещата. В случая с феновете на "Левски" свастиките са свалени още при първото подканяне.

Ловешкият клуб пък не търпи същата санкция, тъй като транспарантите, издигнати в сектора с "оранжевите" фенове, не са придружени със свастики и други нацистки символи.

Освен глобата от 37 500 лева заради фенските изцепки край Покрития мост "Левски" има още парични санкции. Дисципът лепна 2000 лева на "сините" заради хвърлени предмети от трибуните, както и 3000 лева заради нерегламентирано използване на пиротехнически изделия. Така общата сума, която клубът от "Герена" отнася след мача с Литекс набъбва до повече от 40 бона. Ръководството на "Левски" също така е задължено да възстанови щетите, нанесени от привържениците на клуба на стадиона в Ловеч.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ