Президентът на БФС Борислав Михайлов потвърди, че от новия сезон ще има блокирани часове през уикенда, в които няма да се предава никакъв футбол по телевизията – нито от чужбина, нито от родната “А” група. БЛИЦ написа още на 20 юли, че босът на футбола у нас има подобно намерение, което ще бъде осъществено. Феновете на най-популярната игра до последно се надяваха въвеждането на заключения пояс да отпадне, за да продължат да гледат любимата си Висша лига или Примера дивисион, но решението на БФС е да го има.

“Ние упражнихме правото на блокирани часове, в които няма да може да се гледа английско, испанско или френско първенство”, каза Боби Михайлов пред БНТ.

Президентът на футболната ни централа обаче не уточни точно в кой час ще бъде заключеният пояс, но почти сигурно ще е в събота следобед, когато са пакетът мачове от немската Бундеслига и английската Висша лига. В рамките на 2 часа и половина зрителите няма да могат да наблюдават никакъв футбол по телевизията.

“Благодарение на премиера БНТ има 1,8 милиона за първи мач. Клубовете искат около 5 милиона, които трябва да си разпределят. Има одобрена оферта на СВ-РСА. Тя ще бъде разгледана следващата седмица, дали остава тази цифра, която е дадена”, допълни Боби Михайлов.

“Новото първенство ще бъде доста интересно, има отбори, които никога не са били в “А” група. Разград е с амбициозен президент, Търговище също са вече в елита. Първенството на мен лично ми харесва, кой каквото и да говори, че ни е лош продукта, той е такъв, каквато е страната. Не може да има билет от 2 лева и да искаме да гледаме Роналдо и Роналдиньо. Треньорите трябва да наблегнат на българските играчи, така ще помогнат на националните отбори”, завърши Боби Михайлов./БЛИЦ