Треньорът на Славия Емил Велев се готви сериозно за дербито с ЦСКА. Двубоят от 22-ия кръг на “А” група е в събота от 21:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”.

“Винаги когато чуя ЦСКА настръхвам. Тези четири букви ме амбицират до крайност, защото в моя живот на футболист и треньор този отбор ми е бил най-големият дразнител", заяви Велев.

“Мачовете с “армейците” са специални и ако подходиш без респект, си мъртъв. За мен тези срещи са извън границата на нормалното. През есента например, когато ги бихме с 1:0 не стана добър мач, но въпреки това си личеше, че моите футболисти искаха да смачкат ЦСКА. Сега “червените” пак ще се сблъскат с 11 озверели "бели" типове", закани се треньорът на Славия.

"В такива дербита се виждат характерът, мъжеството и майсторлъкът. Славия разполага с може би най-младата защита в цялата "А" група, но въпреки това видяхте непримиримия дух в моите момчета в Бургас за Купата. Черноморец 4 пъти ни повеждаше, но ние винаги се вдигахме и изравнявахме. Друг отбор сигурно щеше да се пречупи, но не и ние. Тогава в крайна сметка ликувахме, дано и в събота да е така", допълва още Велев./БЛИЦ