Любослав Пенев коментира почти на цялата пресконференция след равенството 1:1 с Дания съдийството на турчина Фърат Айдънус. Реферът даде пресилена дузпа за домакините, от която изравниха. Преди това Станислав Манолев беше извел българите напред в резултата.

“Преди няколко дни аз бях обещал да не коментирам съдиите, но.... Дания има много силен хандбал, не знаех, че трябва да дойда с националния отбор по хандбал. Спиране с ръка, повеждане, ясно е, че има фаул в наша полза. Това е прийом от хандбала или баскетбола. Тази силна съдийска тройка, номер две, три, четири, не знам в каква класация на ФИФА и УЕФА, мисля, че приложи друг критерий. Отново ощетени и ограбени от съдийска тройка. И спирам дотук да се занимавам с този съдийски цирк. Трябва да си го кажем, защото е така. Ако отборите са толкова силни, нека ни вкарат три-четири гола. Тогава даже и да се обърка съдията няма да му обърна внимание, а ще направя анализ на футболистите. Но когато един съдия реши да те пореже, няма спасение. Заслужавахме да си тръгнем с три точки”, отсече Любо Пенев, който продължи да коментира съдийството на турчина Айдънус.

“Днес отново ни попречиха да спечелим три точки. Благодаря на момчетата за сърцатата игра, за това, което направиха второто полувреме. Съдийството обаче се изкривява, реферът решава изхода от двубоя, а това е нещото, което ме дразни. Аз не искам да му правя анализ. Вече тук е ваша работа. Вие като специалисти и компетентни хора, време е сериозно да покажем и Европа да попрочете, че наистина срещаме съдийски тройки, които меко казано са пристрастни. Незаслужен жълт картон и на Георги Миланов. Стига, много време му отделихме на господина или господата. Не го заслужават това време, нито моето, нито вашето. Съжалявам, че отделяме толкова време на тези хора, извинявам се още веднъж, но причината не е в мен, те го видяха 90 минути”, каза още селекционерът.

“Сметки не правя, ситуацията в групата е същата, не се е променила с много. Италия е първа, побеждава, ние сме втори, Чехия е трета. С едно изречение, оставаме в играта, нищо не е решено, имаме още четири мача. Трябва да продължим по същия начин, със същата настройка, със същата концентрация”, завърши Пенев./БЛИЦ

00000000000000000000000024.jpg