Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев честити титлата на “Левски”, след като разградчани загубиха с 0:1 на “Герена”.

„Искам да честитя титлата на “Левски”, въпреки че има един мач. Нямам съмнение, че те ще го спечелят и ще бъдат шампион. След като на „Герена” треперят до последната минута, сами си давате сметка за мощта на Лудогорец. Убеден съм, че за в бъдеще ще запазим този облик. Все пак се предполага, че “Левски” ще победят. Еми така, ще победят. Ще ме обвинят в черно тото. Ние няма да залагаме на резултат”, изрази убежденията си Петричев.

„Имахме пълното право да станем шампиони. Искам да помоля феновете в сряда да напълнят стадиона в Разград и да подкрепят единственият отбор, който се опълчи на “Левски””.

„Искам да благодаря на нашите феновете, които ни подкрепяха през цялото време, нито за миг не изневериха. Видяхте колко положения имахме, изпуснахме ги. Не ни е за първи път подобна емоция – загуба в последните секунди. Честитя още веднъж. Ние ще си направим нашите анализи. Като цяло мисля, че отбор се представи на доста високо ниво през цялие сезон. Допуснахме няколко негативни, равни, и те всъщност бяха причината, за да се изиграе своеобразен финал за титлата”, сподели още Петричев.

„Призракът Динамо все още ме преследва. Съвсем нормално беше да ми мине през главата тази мисъл. Един рикошет реши титлата. Съветвам ви да анализирате всички спорни положения. Аз няма да си позволя да коментирам. Никога не сте ме чули да коментирам съд. Няма да го направя и този път. Разчитам на обективната журналистика да направи анализите. Ако е в наш ущърб, ще ги приемем. Но бъдете обективни”, призова той.

Постът на Ивайло Петев като старши треньор засега не е поставен под въпрос.

„Какво ще им кажем на играчите ли? Горе главите! Проектът е дългосрочен. За нас приказката продължава. Както казват старите хора, всяко зло за добро. Надявам се, че ще си извадим поуките за да може в един мач Лудогорец да бъде по-силен. Знаете, че никога в Лудогорец не са се взимали решенията под някаква емоция. Стилът на работа в Лудогорец е такъв, че ние не се подаваме на емоции както сегашната. Обмисляме внимателно. Като цяло Петев е треньор, на който сме заложили в дългосрочен план и нямаме съмнения в неговите качества. Това, което постигнахме, е безпрецедентно. Трудно е дублиране на титлата. Важно е да не допускаме същите грешки. Важното е, че проектът се развива динамично, имаме добре структуриран клуб и вярвам, че в един момент пак ще спечелим”.