"Левски" организира специална пресконференция по повод мача с Юргорден на 10 октомври (събота) от 16:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят е по повод 50-годишния юбилей, който честват "сините" от първото си участие в евротурнирите именно срещу шведския противник. Дълъг емоционален монолог на пресконференцията изнесе Константин Папазов, който се специализира около организацията на 100-годишния юбилей и последвалото събитие за спасението на баскетболния "Левски".

"Всичко, което се случваше хубаво досега, се случваше само заради феновете. Затова искам в събота, когато не е дразнителят Лацио и не навършваме 100 години, да покажем, че тази наша любов е безгранична. Феновете показаха, че могат да се радват и да празнуват юбилея, доказаха, че могат да помагат и да дадат по 10 лв., за да спасят баскетболния Левски. За 17 години като треньор, това е върхът в кариерата ми. Да, титлите ги има, но това което могат да създадат феновете, никой не може да го даде", заяви Тити Папазов.

"Искам стадионът да е пълен, защото съм максималист. Да напълним стадиона, за да докажем за пореден път на скептиците, че сме Левски. Нашият отбор най-много се коментира, защото сме с най-голяма численост в България. Само пълният стадион в събота ще докаже смазващото превъзходство на "сините". Огромна благодарност за организаторите на двубоя. Тези събития са само, за да се съберат феновете. Ако сега "синя" България е щастлива от случващото се с клуба, това не е станало в един миг, а е една последователна работа, в чиято основа стоят феновете на Левски", добави специалистът.

"Никой не си спомня мача на Лудогорец и Реал Мадрид, макар че стадионът беше пълен. Тогава хората обаче отидоха на стадиона заради Реал Мадрид, Роналдо, Анчелоти. Феновете, които ходят на стадиона заради Левски, ходят заради самия Левски. Това е заради историята."

"От позицията на времето съм щастлив, че в Левски има и трусове. Ако, както някои медии искаха да ни вменят, че държавата ни помага, Сектор А няма да стои в този вид. Левски заслужава да има много спонсори, защото всяка фирма се интересува колко милиона са феновете. А "синята" публика е много милиони. Само градивната критика може да помогне на умните хора да работят, но да говорите за държавна подкрепа е смешно. Знаете ли колко губи "Левски" сега, вместо да си направи стадиона, да си плаща към НАП?! Направете и вие това, което правим ние, ама кой да дойде при вас, бе, господа (б.р. - визира ЦСКА?) Имате 56 млн. лв. задължения, как да дойде някой при вас."

"Затова всички "сини" фенове ходим с вдигната глава, защото покриваме задълженията си. Това го решиха феновете. Тогава, когато избрахме този път, никой не мислеше за класиране, а да нямаме дългове. Затова искам юбилеят на 10 октомври да затвърди хегемонията на "синята" общност. Може да имаме пари, може и да нямаме пари. Може да играем в Шампионската лига, може и да играем слабо. Но никога не може да се оспори на левскарския фен, че е номер едно.