Старши треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков отдаде на малшанса загубата с 0:2 у дома от Черноморец. Двубоят във Враца бе от 23 кръг на “А” група и утежни положението на врачани в борбата за оцеляване.

„В два варианта видях играта. Едно плахо първо полувреме, изпъстрено с много напрежение у нашите футболисти. Можехме още в началото да открием, след това допуснахме две грешки в защита. През второто играхме по съвсем различен начин. Търсехме гола от 46-ата минута до последната – 94-ата. Създадохме доста положения пред вратата на Черноморец, не успяхме да реализираме нито едно, което е проблем. Защото бях сигурен ,че ако бяхме изравнили, щеше да и победим. Казах им на полувремето да променят мисленето си и бързината. Нещата се получиха, просто ни липсваше голът. Загубихме мач, в който не трябваше да губим точки. През второто мисля, че и малшансът, и липсата на концентрация ни попречи”, коментира Здравков.

„Имам една единствена претенция към съдията. При ситуацията с Рангелов, където излезе пред защитника, гърдира и не му остави друг избор освен да го фаулира. Нямаше какво друго да направи освен да го избута. За мен беше грешка, че не свири дузпа. Иначе може би там при втория гол топката беше излязла в тъч. Ясно, че грешка на Митов и Жайро, не се разбраха”, допълни специалистът.