Селекционерът на Германия Йоахим Льов сподели, че играчите му са регирали фантастично след изравнителния гол на Гърция и в крайна сметка са спечелили заслужено. Бундестимът срази „елините” с 4:2 и се класира за полуфиналите на Евро 2012.

„Това, че за четвърти пореден път се класираме на полуфинал е доказателство за нашата класа. Мисля, че всички можем да се гордеем с този отбор. След като гърците изравниха резултата, моите играчи реагираха фантастично. Това бе типично представяне за Гърция. Гърция отново вкара два гола с едно положение. Ние пропуснахме доста ситуации в началото на мача. Но продължихме напред, и в крайна сметка вкарахме. В този мач просто бе време за промяна. След три поредни победи, мислех, че трябва да сменя нещо, и да вкарам свежест в отбора. Затова прибегнах до различни титуляри. Кедира прави страхотни мачове. Йозил бе класа”, коментира след победата Льов.

„Трудно е да кажа кого предпочитам за съперник на полуфинал. Англия играе много по-дисциплинирано, отколкото през 2010 година например, а срещу Италия винаги е трудно. Няма значение кой от тях ще продължи”, добави още специалистът.