Английският шампион Манчестър Сити обърна и разби у дома дебютанта този сезон в турнира Аталанта с 5:1 в мач от третия кръг на група „C” в Шампионската лига. В другия мач от групата по-рано Шахтьор (Донецк) и Динамо (Загреб) завършиха 2:2.

Футболистите на Хосеп Гуардиола доминираха от самото начало, но гостите от Бергамо успяха да поведат с гол на украинеца Руслан Малиновский (28-дузпа) за шок и ужас на феновете на „Етихад“. Много бързо Серхио Агуеро (34, 38) направи пълен обрат в полза на домакините.

След почивката английският национал Рахим Стърлинг (58, 64, 69) се развихри с хеттрик за 11 минути, след като преди това бе подал за първото попадение на Агуеро. Извеждащите подавания за головете на Стърлинг пък бяха дело на Фодън, който бе изгонен в 82-ата минута с втори жълт и червен картон и домакините доиграха мача в намален състав, Илкай Гюндоган и Риад Марез. След това „гражданите“ намалиха оборотите и до повече попадения не се стигна.

Така Манчестър Сити събра пълен актив от 9 точки и вече докосва 1/8-финалите, след като има аванс от 5 точки пред Динамо (Загреб) и Шахтьор (Донецк). Аталанта е на дъното без спечелени точки.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ