Английският рефер Марк Клатънбърг разкри, че е бил шокиран, когато е научил, че ще свири финала на Шампионската лига между Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид) на 28 май в Милано.

На 41-годишния съдия предстои изключително напрегната седмица в края на май, тъй като седем дни преди битката на „Джузепе Меаца“ той ще изведе Манчестър Юнайтед и Кристъл Палас на финала на ФА Къп на „Уембли“.

„Бях шокиран, когато Пиерлуиджи Колина ми се обади, за да ме информира, че съм избран за финала на Шампионската лига. Да – шокиран, но и изключително възхитен. Предстои ми голямо предизвикателство. Ще представлявам моята страна и всички 27 000 футболни съдии в Англия. Най-великото е, че ще мога да споделя удоволствието от работата на финала с моите асистенти Саймън Колин и Джейк Колин.

Бившият рефер Майк Райли, който е генерален мениджър на организацията на професионалните футболни съдии в Англия, обяви, че назначението на Клатънбърг е една висока оценка за представянето на арбитъра във Висшата лига.

Първият мач на Марк Клатънбърг във Висшата лига е между Кристъл Палас и Евертън през 2004 г. От 2007-а е международен съдия. Работил е на Евро 2012 и свири финала на олимпийските игри в Лондон. През това лято ще ръководи мачове на Евро 2016.

Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!