Собственикът на Металист (Харков) Сергей Курченко има намерение да купи един от конкурентните клубове в Украйна и лидер във временното класиране Днепър (Днепропетровск). Тази новина бе разпространена от официалния сайт на тима от Харков, опровергаващ слуховете, че Курченко ще спира финансирането на клуба.

"ФК Металист опровергава появилите се слухове из сайтовете и печатните медии, че собственикът на клуба Сергей Курченко разглежда възможността да го продаде. Президентът ни не веднъж е демонстрирал своята привързаност към по-нататъшното развитие на клуба и не обмисля продажба”, се казва в изявлението на клуба.

"Заедно с това, Сергей Курченко проучва възможността да закупи Днепър или част от клуба, тъй като се очаква през декември този отбор да бъде обявен за продажба във връзка с решението на досегашния притежател за разпродаване на имущество”, продължава съобщението.

След 9 изиграни кръга Днепър е лидер в украинското първенство с 25 точки, следван от Динамо (Киев) с 23 и Шахтьор (Донецк) с 21. Металист (Харков) е едва 7-и с 12 точки.