Световният шампион Франция завърши 1:1 у дома с Турция и остана на второ място в група H заради по-лошите показатели в директните двубои със съперника.

„Петлите“ бяха по-активни на “Стад дьо Франс”, но гостите се отбраняваха много добре. В основата на повечето добри атаки бе Антоан Гризман, но нито той, нито Коман и Сисоко успяха да преодолеят вратаря Гюнок.

След час игра Чалханоглу изведе Юлмаз, но то стреля над вратата и пропусна най-добрата възможност за турците от началото на мача. Дидие Дешан направи промяна, която се отрази и на резултата. В 72-ата минута на терена се появи Оливие Жиру (76), който малко след това вкара с глава 38-ия си гол за националния отбор и се доближи на три от легендата Мишел Платини.

Радостта на домакините бе кратка, тъй като Каан Айхан (81) се възползва от асистенция на Чалханоглу и изравни за 1:1, а до края на мача натискът на французите не даде резултат и се стигна до подялба на точките.

В другите две срещи от групата се стигна до очаквани победи за Албания при визитата на Молдова (4:0) и на Исландия в домакинството срещу аутсайдера Андора (2:0).

След тези резултати Турция и Франция имат по 19 точки, Исландия е с 15, а Албания с 12. Аутсайдерите Андора и Молдова са с по 3 точки в актива си и без шансове за класиране на европейското първенство догодина.