Защитникът на Уест Хям Дани Габидон сложи край на кариерата си в националния отбор на Уелс дни преди квалификацията за Евро 2012 срещу България.
 
31-годишният бранител през последните години страда от проблеми в бедрата, коленните сухожилия, прасците и кръста. Заради тези травми той се отказва от участие в националния тим.
 
Габидон бе част от избраниците на временния селекционер на Уелс Брайън Флин за предстоящите мачове с България и Швейцария.
 
Флин изрази недоволството си от факта, че Габидон не го е предупредил по-рано за намерението си, за да може да реагира адекватно. Засега не е ясно дали ще бъде викан нов играч на мястото на защитника.
 
Дани Габидон записа първия си мач за Уелс през март 2002 г. при равенството 0:0 с Чехия. За последно той игра за “драконите” при победата с 3:0 над Шотландия през миналия ноември.
 
Защитникът на Уест Хям последва примера на Райън Гигс и Саймън Дейвис, които прекратиха кариерите си в националния отбор заради различни травми и за да могат да продължат да играят за клубните си отбори./БЛИЦ