В тази неразбория у нас около пандемията не знам каква позиция да заема. Опитват се в света да направят всичко по силите си да направят в момента. Но толкова се знае, толкова се прави. Това заяви в предаването „Пресечна точка“ по Нова телевизия ПР експертът Нидал Алгафари.

„Казват, че трябва да се ваксинираме, че трябва да се спазват мерки.

Всичко се прави не за да не се разболеем, а защото навсякъде по света има ограничен брой легла и лекари. И ако има някои, които биха могли да бъдат спасени, ако са се били ваксинирали, но те не са го направили, би имало смисъл от  мерки и ограничения.

Иначе интензивните отделения в един момент ще се окажат задръстени и на тези хора няма как да им се осигури конституционното право на лечение", добави той.

Според него за заведенията е логично да има зелен сертификат, в парламента - също.

„Когато налагаш на хората някакви ограничения, редно е и ти да ги спазваш. И да ми се говори, че това било ограничаване правото на депутатите да си вършат работата, е глупаво. Защо можем да ограничаваме правото на сервитьора да си вади прехраната, а не депутата - не!?

Като ще налагаме правила, трябва да ги приемем всички. Затова има едни народи, които са дисциплинирани, а има и други народи, които са айляци.

Хич не ми се иска да сме от айляците, затова призовавам и към ваксина, и към сертификати, и към спазване на правилата, които сами сме си наложили", коментира още той.