Нидал Алгафари сравни казуса с Кирил Петков и двойното му гражданство с изнасилване на жена. Това той направи в профила си във Фейсбук. 

"Приятели, конституционният съд на Република България постанови, че указа издаден от Румен Радев, в качеството му на президент на Републиката, е в нарушение на основния закон на страната. Това престъпление е несравнимо с което и да е друго.


Да обясняваш, че не си знаел, е толкова нелепо, колкото когато изнасили някой жена, да обясни, че не знаел, че тя не иска.Толкова е долно това деяние, особено от човек прокламиращ, законност и прозрачност.

Това ни стана ясно, още като се опита Радев да замаже гузната си съвест с опита си да се намеси в решението на конституционния съд отправи в писмена форма, че трябва да се прекрати това дело, тъй като то вече било минало.

Все едно да убиеш човек и делото да бъде прекратено, защото умрелият е умрял.

Това, че Кирил Петков е излъгал е факт. Това, че министър-председателят е мълчал и мълчи е факт. Това, че вътрешният министър е мълчал и мълчи е факт. Тези хора са мълчали за извършено най-висше престъпление.

Но подписът под тази лъжа е на не някой неграмотен бакалин, а на действащ президент с цяла тумба юристи около него.

И така извършено е според конституционния съд нарушение. В криминалистиката първо си задават въпроса: Мотиви има ли и какви са? Какво е постигнал престъпилият закона? Тук вече е работа на прокуратурата.

Да се върна на "незнанието" на президентът на Република България. Всички служби, тайни, явни, силови, информативни, външно министерство, посолства са на пълно подчинение на Радев.

Всичките им шефове са премахнати и назначени верни на Радев, до един. И всички тези не са знаели и не са му подшушнали ли? Народът знае едно правило от векове. Това че не познаваш закона, не те пази.

След като се разбра, че "държавникът", "пазителят на закона", "прозрачният управник" е нарушил най-главният закон на Република България, като трябва да стори? Какво се оказа, че излезе от свития му юмрук? Свобода ли? Излезе ...

Нарушаване на конституцията и използване на служебно положение в опит за прикриване на извършено престъпление.

Господин Радев, това ли е честта на българския генерал? Това ли е доблестта на българския държавник? Това ли е морала на българския президент.

Няма да ви призовавам да се оттеглите от политическият живот, защото вече познаваме честа, доблестта и морала ви! В държавите, където не ви приеха за петгодишния ви мандат, за подобно деяние действат според други разбирания за чест, доблест, морал и достойнство!"