Става все по-трудно да научите за някои важни събития по света. Особено, ако тези събития противоречат на казаното от упълномощените чиновници на ''дълбоката държава''.

След като влезе в Белия дом, Джо Байдън започна да разсъждава много за COVID-19 и казва, че за Америка няма по-лош звяр от "пандемията" и борбата с нея ще продължи дълго време, ще трябва да се воюва с нея с помощта на масовите ваксинации, а режимът на локдаун ще остане и т.н.

Съобщенията, които противоречат на това, се премахват от пазителите на цифровото пространство, но понякога алтернативната информация все пак се появява. Ето една история, която хвърля светлина върху липсата на консенсус в Америка за „пандемията“ във висшите ешелони на властта.

На 10 февруари се проведе виртуална (онлайн) среща на президента на САЩ с чиновници от здравната система на тема „пандемията“. Няма протокол за тази закрита видеоконференция, но има обобщение на дискусиите, изготвено от информационния сайт Real Raw News, специализиран в разпространението на „забранени“ новини.

Сред участниците във видеоконференцията бяха новият директор на Центъра по профилактика и контрол на заболяванията (CDC) Рошел Валенски и д-р Антъни Фаучи от Националния институт по алергия и инфекциозни болести. Последният е обявен за най-добрия американски експерт по COVID-19.

Неговата заслуга е, че той, по-добре от своите колеги, умее да плаши с ужасите от "пандемията". И ето една от последните новини от Фаучи е, че гражданите на САЩ очевидно ще трябва да носят маските до края на тази година и през цялата следваща 2022 година.

По време на срещата на Байдън с официалните лица беше обсъден по-специално въпросът за организацията на борбата срещу COVID-19 във Флорида. Властите на този щат по заповед на губернатора Рон ДеСантис отказаха да въведат някои ограничения, наложени от федералния център.

В отговор на предизвикателството президентът Байдън призова за забраната на пътните и въздушните връзки на Флорида с другите щати, докато не се извърши масовото ваксиниране в целия щат. А д-р Фаучи каза, че Флорида може да обезсили всички усилия в борбата с пандемията на федерално ниво, тъй като в този щат ... мутацията на COVID-19 се случва сега. И посочи, че от Флорида може да се появи нов, още по-ужасен вирус.

Рошел Валенски добави, че опитите на щата да игнорира федералните изисквания за забрани за автомобилни и по въздуха пътувания "ще бъдат неморални, егоистични и вероятно незаконни". Байдън се скара на ДеСантис, че е оставил икономиката на Флорида „отворена“ по време на „тъмните дни“ на COVID.
 
В отговор губернаторът цитира статистиката на CDC, показваща, че ситуацията в щата е доста поносима на фона на цялата страна. И тогава той отряза: „Няма да се подчинявам... Флорида категорично няма да се съгласи...

Налагането на забрана за пътуване или ограничение на движението би било груб пример за федерална злоупотреба без каквато и да било правна или научна основа. Ние контролираме ситуацията с COVID-19, а вие се опитвате да установите незаконната си власт над нашия  щат и нейните хора".

Байдън не можа да намери отговор и каза само: ''Хайде, човече, Флорида се нуждае от нашата помощ, а вие се нуждаете от ваксините, до които е трудно да се стигне, нали така, д-р. Фаучи''. На което Рон ДеСантис възрази, че той основава своите решения на мненията на държавните здравни власти, на които се доверява повече от финансово мотивираните федерални служители. Това беше пряка атака срещу президента.

Известно е, че д-р Фаучи лобира за интересите на Big Pharma, и по-специално за производителите на ваксини. "Колко ще спечелите от тези ваксини, д-р Фаучи?" - попита губернаторът лобиста. И тогава той се обърна към президента: „Джо, ако продължаваш по този начин, аз ще разреша на Националната гвардия на щата да защитава движението на гражданите на Флорида“. Байдън беше наранен: „Обръщайте се към мен като „господин президент“ или „президент Байдън“. На което губернаторът произнесе няколко нецензурни думи и се изключи от видеоконференцията.

Накратко, в Америка всичко става по-интересно. Джо Байдън си живее живота в Белия дом, а Америка си живее своя. Докато Тексас е в дълбок мраз, Байдън от топлия Бели дом говори за глобалното затопляне.

А преди няколко дни съветникът на Белия дом по въпросите на COVID-19 Андрю М. Славит говори по кабелната телевизия MSNBC и сравни ситуацията с коронавируса в два щата - Калифорния и Флорида. 

Губернаторът на Калифорния Гавин К. Нюсъм, демократ, постави някои от най-строгите ограничения в "борбата с пандемията". Голяма част от малкия бизнес в Калифорния е унищожен, а психичните заболявания са се увеличили. 

Губернаторът на Флорида, републиканецът Рон ДеСантис, няма нищо общо с това, като там няма дори задължителното носене на маски. А броят на фалитите в неговия щат е минимален.

Анди Славит беше принуден да признае, че на 1000 жители ситуацията със заразените, хоспитализираните и мъртвите във Флорида е по-добра, отколкото в Калифорния. Коментарът на съветника от Белия дом беше виртуозен: разликите между двата щата "малко излизат от рамките на нашето обяснение".

Източник: Труд, превод Павел Павлов