Илиана Беновска: Добър ден, Беновска, „Радио К2”! Г-жо Нинова и г-н Добрев, конкретно към Вас, защото и двамата попитахте: „Кой е отговорен и кои са имената?”. Нека да се включа във Вашия исторически преглед – пътят до Своге, на който стана катастрофата, е изграждан по време на правителството на Вашия кабинет, с министър-председател Орешарски, в който кабинет беше и г-н Стойнев и министър Десислава Терзийска, ако не се лъжа, е била тогава Ваш кадър – министър на регионалното развитие и благоустройството! Не на последно място ще добавя, че и шеф тогава на АПИ е бил Стефан Чайков, също Ваш кадър! По тяхно време този път е пуснат без Акт – 16! Как ще коментирате, ето Ви имена, ето Ви факти? 

Драгомир Стойнев: Аз, понеже съм бил част от този кабинет, мога да кажа следното – през тези години държавата е спряла да съществува ли? Държавата е работела само когато Орешарски или Станишев са управлявали – през другото време амнезия? Нито една институция не е работела, никой не е проверявал, никой не е констатирал смъртни случаи, никой не е правил ремонти, никой не е изисквал от определените институции да си свършат работата...!? Та сега Вие, услужливо, да помагате на правителството, че вижте –  те били по времето, когато е бил хан Аспарух, защото сме били тука! Просто е смешно, просто е смешно, защото там хората са гневни, затова, че се давали сигнали и някой не си е свършил работата, това е! 

Илиана Беновска: Трябва да се чуе и моята реплика, ако може?

Георги Свиленски: Г-жо Беновска, може ли само да отговоря?

Илиана Беновска: Не, само да кажа, г-н Стойнев, с цялото ми уважение, не „услужливо”, г-н Стойнев! Аз просто се включих в историческия преглед! Г-н Добрев питаше: „Кой, кои са имената?”, не съм казала, че по-нататък никой не носи вина, а преди това никой не носи, но самият път е изграждан по времето на правителството Орешарски, Десислава Терзийска и Стефан Чайков, шеф на АПИ, и е бил пуснат без Акт – 16, това не ви ли  прави впечатление?

Георги Свиленски: Г-жо Беновска, нека да бъдем коректни, когато задаваме въпроси. Г-н Добрев се опита много деликатно да каже проблема. Той не е в строителя, той не е в шофьора! Проблемът е в цената, която се дава на този строител, за да направи този път, защото когато даваш пари като за, образно казано, пет сантиметра асфалт, а трябва да сложиш 14 сантиметра – няма как строителят да ти сложи 14 сантиметра! Тези договори, тези обществени поръчки са сключени 2011-та, а тогава Вие върнете кой е бил министър-председател, кой е бил министър и кой е сключил договора? Всичко друго е изпълнение на този договор, сключен 2011 година, и е пуснат 2017-та. Пак вижте – кой е бил министър, 2016-та, декември, кой е бил министър и кой е бил министър-председател? Просто нека да гледаме фактите такива! Сигурно и за тези хора, за които говорите, сигурно и те са сключили някакви договори, но в момента там те нямат нищо общо, повярвайте ми!

Илиана Беновска: Говорим за изпълнение!

Георги Свиленски: Не, те сигурно носят тяхната вина за срокове, но договорът, изпълнителят изпълнява такъв договор, какъвто е сключен, и когато съм Ви казал, че ще Ви поръчам това и това – Вие изпълнявате това и това! Вие не можете да направите нещо повече от това, което трябва да направите, и когато се приема обекта, се приема от Агенция пътна инфраструктура!

Илиана Беновска: Значи трябва Вие да сте...

Георги Свиленски: В този период, за този участък, да.      
 
Кирил Добрев: Това няма никакво значение – правителство, кой е управлявал, кой кой е! Нали говорим за нов модел, нали говорим за нови правила в тази държава, и ако вкараме спора за това – кой точно, ама кой месец е стартирала поръчката, кой след това е казал мантинелата да не е на пътя, а да е върху тротоара, кой, кой, кой – ние влизаме в новия омагьосан кръг! Ако има виновни от правителството на Орешарски, да си понесат отговорността, ако има виновни от АПИ, преди правителството на Орешарски, да си понесат отговорността, ако има виновни сега, които след десетките сигнали – правят еди какво си..., тенис, а не да работят, да си понесат отговорността!