Спирането на Истанбулската конвенция е успех, включително успяхме да я спрем и в Парламента, което е важно за нас. Тя е документ, в който 90% от текстовете няма проблем, касаещи защитата на жените и децата, и никой нормален човек няма да има нищо против. Останалите 10% категорично променяха морала, традициите и изобщо устоите на българската и европейската цивилизация. Те искат да се развиваме по този начин, а ние, като народни представители от ВМРО, не желаем България да става джендърска държава, не желаем да има социален пол. Това заяви депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Юлиан Ангелов в "Денят на живо" по Канал 3 относно свършеното в НС тази година.
 
"В крайна сметка ние сме хора, които сме патриоти, трябва да удържим на традициите, ценностите, на семейството, на това, което хилядолетия ни е крепяло като държава, като народ. Видя се, че повече от 2/3 от българските граждани имат такова виждане.
 
Това, че успяхме да спрем Истанбулската конвенция, е един от успехите за тази година, и то не успех за днес, а успех за бъдещите поколения на България. Защото успяхме да предотвратим налагането на криворазбрани семейни модели - те всъщност не са и семейни модели, и криворазбрани неща, свързани с биологията на хората", изтъкна още депутатът от ВМРО.
 
Той посочи, че България се въздържа от подписване на пакта на ООН за миграцията отново по настояване на ВМРО. "Защото колкото и да казват, че този проект е препоръчителен, той изготвя едно виждане как да се развива светът, а след това и ЕС. Всички тези текстове след това европейските чиновници щяха да ги прихванат и по тях да изготвят съответните евродирективи - това е гаранция", поясни Юлиан Ангелов.
 
"Ние няма как да се съгласим България дза стане държава дестинация на нелегални мигранти и да се изграждат коридори през България, защото този глобален пакт предвижда точно това. А ние знаем кои са пътищата по които минават тези нелегални мигранти през Европа - те минават през България, и то не един а два пътя - единият от Турция директно в България, а другият през Гърция пак през България".
 
За направените и приети бързо законови поправки за дейността на КПКОНПИ във връзка с конфискацията на незаконно придобито имущество, Юлиан Ангелов коментира: "Обществото иска борба с корупцията и трябва да се намери баланс между тези две неща - да не се допуска нарочно натиск, тормоз върху определени неща.
 
Въпросът е наистина да няма политически натиск върху тази комисия, тя да може да действа, и управляващите и изобщо държавата да отговорят на искането на обществото за борба с корупцията. Няма как да има борба с корупцията, ако не се предприемат конкретни действия към хора заподозрени в подобни практики", каза депутатът.
 
По думите му е напълно нормално да се правят поправки, защото няма идеален закон. "Винаги може да се случи да има някаква поправка, за да може нещата да са по-точни и ясни, това в процеса на работата се установява. Няма закон, който да е перфектен - според мен все още не е открит такъв изцяло перфектен закон в никоя държава.
 
Мисля, че е важно хората, които в момента се проверяват от КПКОНПИ, да не се отърват. Ако са невинни - няма проблем. Но ако са виновни, а ние законодателно ги пропуснем и после се установи, че всъщност те са придобили имущество по незаконен начин и то остане за тях, обществото ще бъде ли удовлетворено? Няма да бъде, а напротив. Така че тук наистина трябва да се намери балансът", наблегна депутатът от ВМРО.