„Играта на тронове“, която играят в БСП Корнелия Нинова и Румен Радев, продължава да се играе на високи обороти, но противно на представите на мнозина, че плановете в „левицата“ се правят за няколко години напред, се оказват не дотам верни.


Това заяви министърът на културата Боил Банов по Канал 3. Каза, че още когато е бил директор на театъра в Димитровград, се е носил слух, че БСП готви Радев за висок държавен пост.

„Още преди 20 години в Димитровград се говореше, че БСП готви един натовски летец за много висок пост. Ако има някаква „Игра на тронове“, то тя е много по-стара от 5-6 години“, каза Банов.

Що се отнася до протестите, той заяви, че се старае между виковете и провокациите да чува смислените искания и недоволства на гражданите, но се обяви категорично против нарушаването на обществения ред с камъни и бомбички.

Според него, далеч по-силно послание можел да изпрати един мълчалив протест със свещ в ръка, отколкото хвърлянето на павета по една или друга институция.

„И аз и Кирил Ананиев бяхме в правителството на Румен Радев, но тогава мутри ли бяхме?“ Това запита риторично Боил Банов в отговор на обвиненията от президента, че настоящото правителство е съставено от мутри.