Укриващият се в Дубай и обвинен в 18 престъпления Васил Божков направи нов отчаян опит да обърне събитията у нас в своя полза, след като планът му за метеж, включващ организирани агитки, които срещу заплащане пробваха да окървавят протестите в столицата, не сработи, пише "Монитор".

Освен че не спря да нахъсва обикновените граждани към преврат, той отправи косвен призив и към прокурорите да не се подчиняват на обвинител номер 1 Иван Гешев.

От луксозния си палат в Дубай, където се укрива от родното правосъдие, след като се сдоби с 18 обвинения за тежки престъпления, той реши да смени стратегията, задействайки спасителен план Б, като засвири по тънката струна, „четкайки“ прокуратурата.

„В българската прокуратура са работили и ще работят достойни и честни професионалисти. С действията и бездействията си самозабравилият се „инструмент“ на хунтата Иван Стоименов Гешев се подигра с дългогодишния им труд“, написа във Фейсбук страницата си хазартният бос, завлякъл държавата със 700 млн. лв. И добави: „Рано или късно служителите на прокуратурата ще спрат да се подчиняват на диктатурата му.“.


Естествено Божков не пропуска да пробута отново мантрата за зависимостите на Гешев от политиката, от която самият той многократно се разграничи. В сценария, плод единствено на развинтената му фантазия, той намесва името на депутата и издател на „Телеграф Медиа“ Делян Пеевски и това на премиера Бойко Борисов, прикрито зад инициалите БМБ.

Истеричният залп на Божков срещу тях е напълно логичен, с оглед на предприетите от държавата действия срещу облагодетелствалите го структури и неспирните разкрития на изданията ни за далаверите на задкулисието, дирижирани именно от превърналия се в най-богатия българин някогашен магураджия.