Това, което трябва да се има предвид, когато се анализират политическите процеси и резултатите от избори в САЩ, е, че днес социалният състав в Америка е много по-различен от този преди 10 години, в резултат от имиграцията и политиката на "отворена граница", която се води от доста време от демократическите администрации.

Това написа в профила си конституционалистът д-р Борислав Цеков. Ето какво още казва той:

"И точно това е целта на тази политика на либерал-прогресистите - да си "отглеждат" избиратели през даването на легален статут, социални помощи и пр. И тази политика дава своите резултати. Описана е много добре в документалните филми на Динеш Десуза.

Трябва да се свиква, че за дълго време напред нито една от партиите няма да има такива мащабни победи, както в миналото. Или дори и да има, това ще е голямо изключение.

Мнозина се чудят - добре де, при такава инфлация и влошаваща се икономическа ситуация защо американците не "наказват" демократите?". Отговорът на този въпрос, или поне по-голямата част от този отговор, е, че в Америка има ценностен разлом, който разделя обществото на две приблизително еднакви части.

Затова едните гласуват за икономиката, но другите се вълнуват от абортите. Има динамичен паритет между тези две части на нацията. Затова партийните победи още дълго време ще са малки, или на ръба, или с фотофиниш."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук