Една такава ескалация не води до спазване на принципа на взаимодействие между властите и не е полезно за гражданите. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, коментирайки днешното заявление на президента Румен Радев.

„Отговорът на въпроса дали премиерът знае какво прави ДАНС, е ясен и е заложен в нормативните актове. Там съвсем ясно е разписано какви функции има той спряно агенциите от изпълнителната власт. Става дума за действия, регламентирани от закон”, обясни той.

„Никъде в закона не пише, че премиерът трябва да знае за всяко едно искане за прилагане на СРС”, добави Ципов.  

„Трябва да се зададе въпроса дали по време на служебното правителство президентът знае за всяко едно действие във всяко едно министерство”, каза още той.

„Ние ясно сме заявили желанието си, че кабинетът има за цел да изкара целия си мандат. Доходите растат, икономическото развитие върви нагоре - това ли са условията за предсрочни избори?

Днес чухме и една заплаха, че един служебен кабинет ще разкрие всички проблеми на настоящето управление. Нещата в България се развиват в правилната посока и няма никакви условия за предсрочни избори и служебно правителство", категоричен бе Ципов.