Премиерът Кирил Петков заяви, че мафията и Русия искат да свалят правителството.

"Заваля порой в българската политическа действителност. Лошото е, че през цялото това време на Прехода политическата класа "изсече върбите по коритото" и сега нека видим кой за какво ще се хваща, за да се спаси от пороя", каза писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него септември най-вероятно ще се ходи на избори, а какво ще бъде правителството зависи от състоянието на Европейския съюз.

"Българската политическа действителност в момента се намира в т.нар. страничен ефект. Това, което се случва, е резултат на геополитическата турбуленция, по-концентрирана на Балканите. По украинския казус виждаме, че утихват страстите", отбеляза гостът в студиото.

По думите му правителството е разрушило дипломатическата кариера на американския посланик у нас Херо Мустафа.

"Хората няма как да понесат такъв типаж на поведение като на премиера. Правителството перфектно свършва работата на Кремъл. Потресаващо е нарастването на американофобията в България", изтъкна писателят пред Bulgaria ON AIR.

Недков смята, че САЩ за пореден път са загубили хибридната война на Балканите.

Събеседникът изрази мнението си и за оттеглянето на ИТН от коалицията: "Подобни действия не са сензация за българското народно представителство. "Коалиция" вече е компрометирана дума. Правителството беше овластено. Слави постъпи като Путин - удари първи. Отново за геополитика. Той знаеше, че премиерът ще подпише за сваляне на ветото".

Според него в момента в България има два центъра на власт, а мафията е разделена по интереси. Ако българският премиер подпише, това означава, че ще превърне Балканите в една малка Украйна, смята Недков.

Запитан какво бъдеще очаква България, той подчерта: "Изборите няма да решат бъдещето на България, защото то не зависи от резултатите там и от политическите сили. Бъдещето на България зависи от състоянието на ЕС и НАТО".