Историята с Хагския трибунал е символична. Преди това Русия не мислеше ли каква институция е това като цяло? Всъщност говорим за елемент от реализирането на Световното правителство, наднационална политическа система, която се създава върху национални държави, които са поканени да се откажат от част от своя суверенитет в полза на тази структура.

Това казва известният руски геополитик и евразиец проф. Александър Дугин, цитиран от световните медии. Той обясни:

Това включва ЕСПЧ и самия Европейски съюз, както и Световната банка, МВФ, СЗО и др. Обществото на нациите, а по-късно и ООН, са замислени като друга подготвителна фаза по пътя към създаването на Световно правителство.

Френски историк: Залогът в Украйна е огромен, Путин може да събори НАТО

Като цяло става въпрос за либерализъм в международните отношения. Това е един от компонентите на либералната идеология като цяло. Либералите смятат за необратим "прогрес" закон, чиято същност е, че капитализмът, пазарът, либералната демокрация, индивидуализмът, ЛГБТ хората, транссексуалните хора, масовата миграция и т.н. се разпространяват сред цялото човечество.

В либералната доктрина на международните отношения „прогрес“ означава преход от суверенни национални държави към наднационални власти. Целта на този "прогрес" е създаването на Световно правителство. Това директно и недвусмислено пише в учебниците по Международни отношения.

Всички страни, които не желаят "прогрес", според тази теория са врагове на "прогреса", "врагове на отвореното общество", следователно те са "фашистки" и трябва да бъдат съдени (в Хагския трибунал) и унищожени ( „нанесете им стратегическо поражение“ – Блинкен). И да се поставят либералите на мястото на суверенните лидери - а още по-добре транссексуални.

На тази идеологическа позиция стоят Демократическата партия на САЩ, администрацията на Байдън и повечето европейски елити. Всички онези сили в незападните страни, които подкрепят колективния Запад и американските глобалисти, се кълнат във вярност към такава идеология. И това е именно идеологията – радикална, закостеняла, станала тоталитарна.

Предизвикателството е прието

Донякъде е изненадващо, че през 23-те години на управление на пълновластен суверенен лидер Русия не си направи труда да се справи с либерализма и до определен момент прие легитимността на неговите правила, структури и институции.

Те не са се променили, Русия се е променила, започвайки СВО. И от страна на глобалните либерали последва естествена ескалация. Тук няма нищо случайно: това е обикновен либерализъм. Докато не съборим тази идеология във всичко – отвътре и отвън, ескалацията само ще расте.

Просто е невъзможно да се стигне по-далеч без собствена идеология.

Решението на Трибунала в Хага да арестува руския президент Владимир Путин и омбудсмана по правата на децата Мария Лъвова-Белова е толкова възмутително, че е просто невъзможно да не се отговори. Това е обида за страната, народа, обществото, всеки човек, всяка рускиня, майка, всяко дете. И как да му отговорим адекватно?

Според мен в цялата тази ситуация има истински виновници. И те не са във Вашингтон или Хага. Те са в самата Русия. Това е група либерали, които 23 години убеждават президента с всички налични средства, че е необходимо да бъдем приятели със Запада, че това е единственият път за развитие и че възприемането на либерална идеология, както и интегрирането в международни глобалистки либерални структури и институции (включително легитимността на признаване на МНС, ЕСПЧ, СЗО и т.н.) нямат алтернатива.

Те дискредитираха патриотичния лагер, както десния, така и левия, по всякакъв възможен начин, убеждавайки държавния глава, че уж само спят и виждат как организират „Майдан“. Всъщност патриотите, както десните, така и левите, са хората и основната опора на Путин. Те са неговата опора, негови верни поддръжници. Но отново и отново либералите на власт издигнаха Запада до небесата и охулиха патриотите. Така е вече 23 години, откакто Путин е на власт.

Часът на разплатата

Естествено стигнахме до извода, че прехваленият Запад се оказа терористична структура, която ни убива, взривява газопроводи, краде пари, а ние, следвайки го толкова дълго, се оказахме в унизителна зависимост. Преди 23 години беше необходимо да се вземе курс към създаването на собствена евразийска руска цивилизация.

Путин е поел курса на суверенитета. И се предполагаше - точно под влиянието на либералите - че Западът ще се съгласи с този суверенитет, само ако Москва остане в общия контекст на западната цивилизация, само ако бъде привлечена в нейните структури и институции, само ако тя приеме западните ценности (капитализъм, либерална демокрация, дигитализация, отмяна на културата, "уокиизъм", тоест задължението да се пишат доноси срещу всеки, който не е съгласен с либерализма, ЛГБТ). Това беше измама от самото начало.

И тази измама има конкретни лица - либералният блок в обкръжението на президента. Именно те допринесоха за това, което се случва днес, застанали като стена по пътя на патриотичното пробуждане, правейки всичко възможно и невъзможно да отделят президента от народа, от руското ядро, от носителите на патриотичното съзнание.

Дойде време да им се потърси сметката. Или предстои. Не знам какво още трябва да се случи, за да бъдат извикани на тепиха либералите на власт и разпитани най-строго. Може би нещо друго липсва.

Но във всеки случай няма да се чака дълго. Мечът на възмездието над главите на руските либерали във властта е вдигнат. И нищо не може да попречи на естественото разчитане. Можете да забавите, не можете да избегнете.

Руските либерали трябва да отговарят за всичките си престъпления. Без това няма да има пречистване, нито Победа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук