От излязлото по медиите, очевидно този човек е бил свързан с редица проблемни схеми. Пътищата могат да водят в много посоки.

Става въпрос за поръчково убийство. Ако и половината от това, което се пише за този човек, е вярно, то той разполага с много информация, която може да сподели. Това каза пред Bulgaria ON AIR по повод убийството на Мартин Божанов - Нотариуса експертът от Центъра за изследване на демокрацията Димитър Марков.

По думите на Марков Божанов е неудобен човек: "Причината предстои да разберем - дали е имало индикации, че би свидетелствал или дал някаква информация. При такова знаково убийство е нормално една от първите версии да бъде, че това се случва заради информация".

Извършителите на убийствата се откриват в изключително малък брой случаи, а поръчителите никога, изтъкна Марков, коментирайки убийството на Мартин Божанов.

"Имаме няколко случая, в които непосредственият извършител се предполага, че е хванат. Единият от извършителите на неуспешните опити за убийство на Алексей Петров беше заловен и лежа в затвора, но пак не стана ясно кой е поръчителят.

По отношение на тези 50 минути, нека видим какво ще каже МВР. Времето, в което е станал инцидентът, е в тъмната част на денонощието. Установяването на детайли ще намалят броя на версиите и кръга на потенциалните извършители. Имат значение. Пъзелът 30 години не се нарежда - списъкът с тези инциденти расте. Скептичен съм", изрази мнение експертът.

Ако се проследи пътят на парите, може да се стигне до конкретни хора, смята Марков.

"Всичко останало на практика не работи. Работа на полицията и прокуратурата е да установи как се е случило това, как този човек има тези имоти и тези средства", уточни той.

Според него има и много неизвестни около работата на съпругата на Мартин Божанов в ГДБОП.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук