Този кабинет не получи толеранс от 100 дни от нито една институция, смятат от БСП и обясниха защо връщат мандата, предаде БНТ.

"Поради войниците на статуквото, поради това, че моделът ГЕРБ-ДПС има своя батальон в парламента, даже два - "Възраждане" и ИТН", каза Иван Ченчев.

"Продължаваме промяната" оцениха високо свършената работа.

"Ние даваме добра оценка на работата на коалицията, която в крайна сметка се оказа, че е тройна с един фалшив играч.

Мисля, че в условията на кризи, които се струпаха във времето на това управление се справихме добре с това да поставим темата за промяната на държавата в посока едно добро бъдеще за разлика от модела Борисов, който наследихме", каза Андрей Гюров.

От "Демократична България" казват, че са направили всичко възможно да предотвратят тези предсрочни избори.

"Но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган, с мощната подкрепа на Слави Трифонов пращат държавата на избори. Бях информиран още през март от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката.

Той още март месец дойде и ми каза "правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали", каза Атанас Атанасов в сутрешния блок на БНТ.

В последните дни българското общество разбра, че "Има такъв народ" е била права за всичко, казва Станислав Балабанов. "Оказахме се излъгани от лъскавата опаковка на хора, показали дипломите си от чужди университети". След себе си оставиха единствено и само лъжи".

ГЕРБ-СДС гледат към предстоящите избори и посочиха причината за края на кабинета "Петков".

"Заговорът между Корнелия и Петков свалиха това правителство. Корнелия се отдалечава от президента, това, че нашата оценка се доближава до неговата за кабинета, не значи че сме се сближили. Кабинетът го свали ареста на Бойка Борисов", каза Тома Биков.

ДПС не приемат обвиненията на управляващите, че заради опозицията се отива на избори в условия на кризи. Приемат ги със смях.

"За кафявото отзад на някои хора мисля, че други не са виновни. Да се погледнат в огледалото! Благодаря ви!", каза Мустафа Карадайъ.

Предизборната кампания сякаш започна още днес - в парламента. Първи сблъсък - БСП срещу "Възраждане".

"Възраждане" вчера подкрепиха договора, ратификацията на договора за самолетите F 16. Възраждане са патерица на ГЕРБ, която се вади от чекмеджето, когато ГЕРБ закъса за гласове. Което между другото ни поставя въпроса за моралния облик на Костадин Костадинов", каза Александър Симов.

"От патерицата на "Възраждане" - БСП отново са се увлекли във волни съчинения. БСП има сериозен проблем, защото няма да влезе в следващия парламент.

Но като оставим настрана несериозните теми като БСП, имахме преди час и половина среща със заместник-министрите на...", каза Костадин Костадинов прекъснат от Явор Божанков от БСП, който минава пред камерите по време на брифинга на "Възраждане".

Последва втори сблъсък между "Има такъв народ" и БСП. Поводът - липсата на кворум за разгледане на антикорупционното законодателство. От партията на Трифонов обвиниха левицата. Последваха брифиг след брифинг и размяна на реплики - коментирано ли е името на Асен Василев за премиер.

"Свиленски, знам, че стоиш на брифинга и се опитваш да лъжеш, но това не ти помага. Същите тези хора - ходеха с мандата под мишница и говореха как ще пишем програми затова как ще се справим с кризата. Всъщност същите тези хора са били на други срещи", каза Станислав Балабанов.

"И господин Балабанов, и господин Тошко Йорданов и госпожа Ива Митева приеха кандидатурата на Асен Василев за министър-председател. И никакви заговори, и никакви срещи някъде другаде не е имало", каза Георги Свиленски.

А оценката за свършеното и несвършеното - ще дадат избирателите.