Скандални бизнесмени и техните поръчкови медии се разработиха усилено с наближаването на изборите за Европейски парламент, произвеждайки неверни „новини“ за депутата Делян Пеевски, пише „Монитор“.
 
Не е изненада, че новата порция фейкове дойде от „Капитал“ – послушния вестник в ръцете на съмнителния бизнесмен Иво Прокопиев. В обширен поръчков материал, озаглавен „Каквото поиска падишахът“, авторите умело насочват вниманието към Ахмед Доган, замесвайки и Пеевски.
 
От години Доган е почетен председател на ДПС и не участва активно в политиката. Освен това Движението е опозиционна партия, затова всякакви опити на Фабриката да обвързва Пеевски или други членове от партията с управлението като им приписва назначения във властта са абсолютно безпочвени и пълна манипулация.
 
Типично в материала капиталци претоплят и опорката си за фирми на Пеевски, свързани с него и недекларирани от него. Това е една от любимите теми на Фабриката, която често изпаднала в творческа безизходица, си харесва произволна фирма и я пришива на Пеевски без никакви факти и документи, но с едничката цел да създава усещането, че той контролира всичко. Пеевски обаче е декларирал всичките си фирми и това е лесно проверимо в Търговския регистър, където може да се види цялата информация.
 
За разлика от него обаче основните спонсори на Фабриката Иво Прокопиев и укриващият се в Белград банкер-беглец Цветан Василев, който е подсъдим у нас за грабежа на века – източването на КТБ, със сигурност не са декларирали от къде е дошъл "първия им милион", но всички знаем - от бандитската приватизация на Костов.