Ако имах амбиции да управлявам България и да я изчистя от мутрите, не бих се снимала с човек, който само преди секунди ми е споменал за нечий разговор с Маджо. Това написа в профила си във Фейсбук писателката Милена Фучеджиева, коментирайки скандалното видео на Христо Иванов от "Орлов мост" с бившия царски депутат Димитър Ламбовски.

"Неудобните за един политик коментари могат да бъдат изтрити, но снимката и кадрите с целия наратив около тях, остават като дебела, неизтриваема въпросителна", пише още Фучеджиева. 

Ето и пълния текст на коментара й:

Ако съм на мястото на правителството, няма да пипна палатките. Нека да си стоят по кръстовищата. Нека и да си правят шествията. Така или иначе са шепа хора в контекста на един народ. Трафикът и наглостта са леко досадни, но ние също умеем да чакаме.
Обаче ако съм на мястото на Христо Иванов, няма да трия коментари във Фейсбук.

Аз трия коментари. Била съм упреквана, че го правя от хора, които подкрепят Христо Иванов. Към него обаче упреци за същото от тях няма, няма и да има.

Аз мога да трия колкото си искам, защото съм свободен човек, на който няма как някой да докладва за разговор на общ познат с Маджо. Допирни точки нямаме. А и да имахме, аз нямам амбиции да управлявам България, чистейки я от мутрите.

Аз съм писател и сценарист и като такава може би дори би трябвало да познавам Маджо, защото е харизматичен образ от ъндърграунда.

Хелоу, Маджо.

Ако имах амбиции да управлявам България и да я изчистя от мутрите, не бих се снимала с човек, който само преди секунди ми е споменал за нечий разговор с Маджо. Камо ли да го оставя да ме прегърне. И то по време на лайв излъчване. Освен ако нямам друг избор, освен да го оставя да ме прегърне.

Неудобните за един политик коментари могат да бъдат изтрити, но снимката и кадрите с целия наратив около тях, остават като дебела, неизтриваема въпросителна.

Кой ще е собственикът на тази снимка, направена, за да не бъде забравен снимания, когато Христо Иванов стане премиер. Тя е съвсем реално, материализирало се парче от баницата, за която се молеха онзи ден на Доган. В случая обаче вероятно става дума за нова евентуална баница, тази която се бори с Догановата.

Впрочем отидете на стената на Бойко Борисов. Отдолу под всеки негов статус и снимка го правят на пух и прах с отрицателни коментари. Мутра, боклук и порой ежедневни ругатни, обиди, както и изключително остри, понякога основателни реплики срещу него и управлението му. И никой не трие и дума.

Съжалявам, че този разговор не може да бъде избегнат. Единствената причина са високите стандарти, които Христо Иванов твърди, че иска да наложи в обществото с помощта на пакета от действия, които той и привържениците му са предприели.

Затова е разумно властите да не си изпускат нервите и да оставят протестиращите да протестират. Те отчаяно имат нужда от насилие върху тях, но до този момент Борисов е доказал, че не е фен на насилието, нека така да бъде и занапред.

Нищо от това нямаше да напиша ако не бях червена буржоазия. Упс. И Минеков и Христо Иванов са червена буржоазия. Е, нищо, на тях всичко им е простено, защото са...симпатични.

И неслучайно пиша само тук и не в нечия медия. Това са мои лични наблюдения и мнения, с които не желая да ангажирам която и да било медия, камо ли аз да се ангажирам с хонорар под каквато и да било форма.

Успех на всички, които имат нужда от него - но не на всяка цена. Цената е от огромно значение и винаги излиза наяве.  

 

Ако съм на мястото на правителството няма да пипна палатките. Нека да си стоят по кръстовищата. Нека и да си правят...

Публикувахте от Milena Fuchedjieva в Понеделник, 10 август 2020 г.