Вчера пред съдебната палата имаше страшно много интелигентни хора. Сигурно има сериозни аргументи срещу това Иван Гешев да е главен прокурор. Но аз наистина не виждам какви може да са те. Това заяви в ефира на "Здравей, България" политологът от Института за дясна икономика Георги Харизанов.

"Сам кандидат не е нарушение на процедура. След като темата е изцяло политическа, нека се пренесе на политически терен и се води такъв спор.

Целият хаос прави трудно намирането на реални и солидни аргументи против Гешев. Аз не виждам такива и нямам идея защо Христо Иванов е против него", добави той.
 
"Кандидатурата е единодушна. Христо Иванов преди искаше анонимниците да са с един повече. Тогава щеше да е интересно кой ще бъде виновен, като сега се е вторачил в тях", каза Харизанов.
 
"Не съм врачка, за да знам какъв прокурор ще е Гешев, но в момента не виждам нещо, което да ме притеснява в него. Не виждам и дефицит на смелост, за да действа, когато се наложи", смята той.

"Процедурата все пак е такава и някой трябва да наследи Цацаров. Няма да се учудя, ако президентът се намеси. Той провежда консултации, но никой не разбра какви са резултатите от тях", заяви още политологът.