1. Годината е 1990-а, 7 юни. 1 милион симпатизанти на СДС са срещу БСП на грандиозен митинг на "Орлов мост". На 10 юни СДС губи изборите. Синя София се радикализира и не искаше да ги признае. Американците ни натиснаха и кандисахме. Така започва коментара си пред "Епицентър" Георги Марков.

Ето как продължава:

Ако някой от лидерите на СДС бе казал на митинга на "Орлов мост", че шест месеца по-късно ще се коалираме с комунистите щяха да ни обесят на Орлите.

Но случката се случи.

Декември 1990 година. СДС подаде ръка на БСП в името на България по Лукановата зима. Хората умираха по опашките, нямаше дори памук, аспирин и обезболяващи лекарства, бензин за линейките.

Миналите през комунистическите лагери Петър Дертлиев, Стефан Савов, Милан Денчев се подписаха заедно с лидерите на комунистическата партия.

Жертвите се коалираха с палачите и се роди кабинетът "Попов".

Ползите!? 

Цените се либерализираха, започна минерарна реформа, България изкара зимата на 1990 г.

Щетите!

Масово седесарите бяха бесни. Искаха да не влизаме в коалиция и оставим червените да си изпият чашата докрай. Очертаваха се тежки щети за СДС. През април 1991 година 39 сини депутати напуснахме ВНС, а по моя идея през юли част от нас започнахме гладна стачка.

СДС се разцепи, но 39-те взеха първата победа над БСП на 13 октомври 1991.Изорите ни върнаха избирателите - 2 милиона.

2. Годината е 2005. След пълен мандат като премиер царят Сакскобургготски заяви публично, че няма да се коалира с, БСП. Но след изборите, спечелени от БСП, подаде ръка на социалистите и с ДПС направиха тройна коалиция в името на България.

Жертвата!  

Царят се коалира с партията, убила чичо му, изгонила го малолетен от страната и конфискувала имотите му.

Ползите!

Кабинетът "Станишев" изкара пълен мандат и вкара България в ЕС.

Вредите!

Множеството от избирателите на царя, посрещнали го с небивала еуфория на 25 май 1996 година,  останаха разочаровани от съглашателството с БСП.

Така от 2 милиона през 2001година Царската партия НДСВ слезе на 00  избиратели.

3. Годината е 2023. Победителят на изборите Борисов не получава подкрепа за формиране на парламентарно мнозинство от партията на Сорос, ПП-ДБ.

Хвърля кърпата и връща мандата, подкрепяйки втория мандат на Соросоидите за тяхно правителство. В името на България, бюджет, Европа, Шенген и пр.

Жертвата!

Борисов подава ръка на палачите Кирчо и Рашков, арестували го незаконно, според решение на съда. И отново, както при СДС и Царя, вотът на избирателите е подменен заради нуждите на страната.

Ползите!

Какви ще са ползите за България и щетите на ГЕРБ, остава да видим. Освен ако ПП-ДБ изчислят своите щети и също върнат мандата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук