"Крайно време е да не се дава трибуна на провалилия се с прогнозата си, че епидемията ще приключи като всеки грип през пролетта, доцент Мангъров", това заяви журналистът Иван Тропанкев, цитиран от в. Монитор.

"Неговото безочие и липса на емпатия нямат граници.

Убедени сме, че лакърдиите му, преди началото на учебната година, целят да предизвикат недоверие и брожения между родители и учители.

Според него нямало проучване, което да твърди, че от маските има полза, напротив било доказано, че саморъчно направените били опасни, защото разнасяли зараза. Изобщо с обявените от МОН мерки сме се връщали в началната точка през март, когато “се затворихме, в очакване всички да се заразят, да дойдат камионите за трупове, да не стигат найлоновите чували”.

Седем месеца оттогава и нищо не се било случило. Хората на площадите се “биели, прегръщали, целували се и нищо”. От всичко това трябвало да извлечем поуки. И да не предприемаме преувеличени и дори ненужни мерки...

Каква наглост! А тези, които умряха!?

Потънал в скръб учител срази доц. Мангъров заради К-19: Как спите нощем?

Нито дума за жертвите и най-вече за неговите колеги, които водят денонощна битка за спасяването на човешки животи и самите те стават жертва. Само на 8 септември беше обявено за 20 новозаразени медици, преди седмица цяло семейство лекари почина от коварния вирус. А общо заразените медици от началото на пандемията вече са близо 1000 души.

Не ни се мисли, при тези темпове, дали ще има достатъчно лекари към края на годината, когато ще върлува грип и други респираторни инфекции.

Всъщност, лекарите отдавна са му вдигнали мерника. Има подписка за отстраняването на погазилия лекарската клетва Мангъров. Не се учудваме и на желанието на негови колеги да го облекат в “скафандъра” и оставят само за 24 часа в отделението сред болните от коронавирус.

Но, за да не се стигне до ексцесии и саморазправа след поредната негова “изява”, ще попитаме ръководството на Лекарския съюз: докога ще го търпите сред редиците си!? А на всички останали ще кажем: бъдете предпазливи и не се доверявайте на шарлатани като Мангъров! Вирусът е сред нас и убива!", допълва Иван Тропанкев.