Днес е един от важните и смислени празници. Той е по-тих, без военна и фалшива помпозност, без исторически интерпретации, но по-дълбок като значение и принос в държавния ни път. И става много по-значим с посоката на развитие на света днес, особено в науката. Това написа в профила си във Фейсбук политологът Калоян Методиев. 

"Езикът и писмеността ни са едни най-силните ни оръжия и достижения в изстраданата ни история. Неща, с които да се гордеем истински. Оттам винаги е идвала силата за промяна. И отново ще е така", добавя той. 

Ето и пълния текст на коменатара му: 

Имаме прекалено много празници. Празнуването на всеки един от тях губи от своята тържественост и значимост, защото празничната уникалност се разпилява в множеството. Само редките неща се ценят истински. Празнуваме за щяло и нещяло.

Днес, обаче, поне според мен, е един от важните и смислени празници. Той е по-тих, без военна и фалшива помпозност, без исторически интерпретации, но по-дълбок като значение и принос в държавния ни път. И става много по-значим с посоката на развитие на света днес, особено в науката.

Езикът и писмеността ни са едни най-силните ни оръжия и достижения в изстраданата ни история. Неща, с които да се гордеем истински. Оттам винаги е идвала силата за промяна. И отново ще е така. Честит празник!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук