Той измисли думите на демокрацията - “Времето е наше“. Но живеем ли в политическо безвремие днес? В ефира на Нова тв говори социологът и бивш министър на образованието професор Георги Фотев. 

По думите му управлението на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е било коалиционно.

""Величие" е абсолютно арогантен нихилизъм. Успехът им се дължи на рушенето на неукрепналата демократична и политическа култура. Имаше принос и отблъскващата предизборната кампания", коментира той. 

Според него един евентуален политически проект на Румен Радев би се провалил - защото няма значима фигура, която да не гледа към Европа.

"Избирателната активност е катастрофално ниска. Политическата криза, която тече, е много притеснителна. Тя се усложнява от това, че не е съпроводена с икономическа. Има и друга криза - на ценностите, в сърцевината на политическата е.

Има няколко ключови неща, върху които трябва да се акцентира. Как така ГЕРБ-СДС ще канят всички, ако някои партии искат излизане от ЕС и НАТО? При избора на регулатори катастрофира "сглобката". Трябва да бъде ясно - в новия кабинет ще има ли ангажимент за независими регулатори?", посочи Фотев.