„Българското образование. Където децата ви пеят законите на Мендел за дихибридното кръстосване и чертаят таблици, с които да проверят с какви по форма зърна ще е 5-то поколение грах (не се бъзикам, проверете), но нямат идея какво да правят, ако се задавите, припаднете или си „глътнете“ езика". Така започва мнението на задържания за хакерската атака срещу НАП айти гуру Кристиян Бойков отпреди години за образователната система у нас.  

Извънредно за хакера, ударил НАП: Прокуратурата разпореди незабавно...

Според Криссс, какъвто е псевдонимът на 20-годишния гений, у нас, вместо да се учи Java, която е основа за всички програмисти по света, се зубри суперпростата програма "PowerPoint" на "Майкрософт" в час по информационни технологии.

Борисов даде указания на Горанов какво да направи с белия хакер, ударил НАП

"Където в час по история комунизмът и всичките му зверства в България са засегнати 40 минути в 11-и клас и за едно между другото в 7-и клас. Където в час по география и икономика ги напъват да зубрят в кое село край Видин се добива гипс, а в същото време не им се обяснява какво представлява пазарната икономика и защо светът се развива по-добре в условията й", коментира още невръстен хакерът.

Адвокатът на вълшебния хакер Кристиян с ексклузивни разкрития за кибератаката

Бойков е бил ядосан и за това, че в гимназията е учил единствено литература, но не и граматика. А по химия, вместо да се учи бариев сулфат и неговия цвят утайка, не се обясняват опасностите от домашното варене на ракия.

"Години наред минават в тъпкане на безполезни простотии, които в пъти надминават нивото за една нормална обща култура, за сметка на елементарни практически познания, необходими за един зрял човек.

И така ще е, докато учебните програми се пишат от теоретици, които от предния вход на университета са го заобиколили и са влезли през задния като преподаватели, без да работят един час професията си. Комбинираме това с липса на всякаква педагогическа намеса, защото въпросните автори на гимназиални учебници в живота си са работили само с възрастова група 18+, и порнографията става абсолютна", безпощадно коментира още хакерът.

Съученик на вълшебния хакер с невероятна версия за случилото се

"После се чудим защо като зрелостници излизаме полуграмотни и полуолигофрени, които не знаят какво е „мажоритарен“, а го гуугъл-ват. Всичко тръгва от онези 12 години, в които ние чертаем таблицата с граха, мечтаем да си купим утайка от бариев сулфат (защото е БЯЛА, пичове) и сме горди от знанията си, че в Кошава има гипс", завършва мнението си днес 20-годишният младеж, обвинен в атака срещу системите за сигурност на НАП, обучавал киберченгета на ГДБОП и намерил грешките на куп ведомства. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!