Какъвто и да е резултатът на изборите, не вярвам, че ще бъде подадена оставка на правителството. Такова мнение изказа пред БНР социологът Евелина Славкова от изследователски център "Тренд".

За нея е интересна кампанията, която тече по много високите етажи на властта – "заигравките" и острите реплики между президент и премиер.

,,В тази конфигурация се губи ролята на Корнелия Нинова, която не участва активно в този дебат, а президентът е влязъл в тази роля. Всъщност президентът го поставиха в тази роля управляващите и по-скоро може да доведе до негативи това налагане на мнението, че той представлява, защитава и играе в отбора на опозицията'', коментира Славкова и добави, че изострената битка между ГЕРБ и БСП е започнала да сваля от рейтинга на президента.

Според нея е било очаквано и поставянето на Цветан Цветанов на заден план.

,,Цветанов вече плаща сметката по темата с апартаментите'', подчерта тя.

,,Има сериозен паритет между първите две политически сили с лек превес на БСП. Това беше големият ефект на "апартаментгейт", което поставя управляващите в позиция, в която тези европейски избори, които можеха да бъдат по-лесни за тях, в момента се оказват трудни избори'', каза в заключение Евелина Славкова.