Икономическият анализатор Кузман Илиев коментира международният форум, който се провежда в Давос в предаването Пресечна точка по Нова телевизия.

"Аз не съм голям фен на форума в Давос, притеснен съм, когато милиардери, откъснати от малкия и средния бизнес седнат на една маса с политици, които зависят от парите на тези милиардери и заедно започват да чертаят някакви линии".

"И казват: след 10 години частна собственост няма да има, няма нужда да имате апартамент, защото този апартамент ще е вакантен, докато отидете някъде на почивка, някой ще се нанесе през това време. За какво ви е да го ползвате?! Кола също не ви трябва, да има по-малко автомобили, по-малко хора.

Малко ми прилича на нещо, което в Италия го наричат корпоративизъм, ние го наричаме фашизъм."

Кисинджър призова Киев да отстъпи територия на Русия, за да не пламне цяла Европа

"Думите на Кисинджър ми се струват разумни: ескалация и деескалация по модела на Кенеди. Ако няма диалог, може да се окаже, че Русия до такава степен е притисната в ъгъла и оръжията са далекобойни и те да предприемат ход, чрез който да пострадат страните заради една евентуална война Русия - НАТО. Пази Боже от Трета световна, не знам как може да се избегне като слушам как говорят тези господа."

"Нещата трябва да се решат на ниво Путин - Зеленски и трябва да има диалог. Логически няма как да се излезе по друг начин да се излезе без война", добави той.